vrijdag 5 februari 2016

Skicircus zonder sneeuw


Het zuiden van Nederland is vanaf vandaag tot en met dinsdag zou goed als 'buiten gebruik'. De horeca is zo'n beetje de enige bedrijfstak die nog functioneert. En niet zo zuinig ook niet, want een groot deel van de jaaromzet wordt komende dagen gerealiseerd.

Gelukkig maar dat er bij de aanwezigen voldoende animo is om die horeca te spekken. Een ander deel van de zuiderlingen zit namelijk op het moment van schrijven in de auto. Op weg naar een ski-oord in den vreemde. Waar ze de lokale uitbaters gaan sponsoren, met lunches op pistes en après-ski activiteiten. Behalve wanneer je in Frankrijk zit, want daar is dit fenomeen niet zo bekend als in Oostenrijk. Wie dus die term bedacht heeft? Een Fransman in Oostenrijk, denk ik zo. Of een Zwitser. Hoewel ze er in dat land eveneens niet veel van bakken. Niet chique genoeg. 

Hoe dan ook, uit de weerberichten blijkt dat het overal wel goed zit met de sneeuw. Daar was net voor de kerst wel iets anders over te vertellen. Skicircus Saalbach-Hinterglemm, zie boven, bestond slechts uit witte stroken die flink contrasteerden met het landschap dat akelig in herfstkleuren was blijven steken. Lang leve de techniek, want er waren goede skicondities, ondanks een groot gebrek aan sneeuw. In je t-shirt zelfs. Heerlijk. Bovendien levert het aparte plaatjes op. 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten