vrijdag 8 september 2017

Schoonheid zit in een klein hoekje


In een drukke straat van de grote stad wordt alle aandacht opgeslokt door de 'big picture'. Ik probeer daar juist het kleine in focus te houden. Zoals deze roosjes, die hun best doen een straat wat kleur te geven. Ze vallen een beetje weg tussen de fietsen, mensen, muren en alles wat een stad een stad maakt. Juist dat maakt dit stukje leven zo interessant.

Je ogen de kost geven, loont. Net dat ene momentje meepakken waar je zomaar aan voorbij zou kunnen gaan tijdens het rondje lunchpauze, de winkelstrooptocht of zakelijke haast. Momenten die inspirerend kunnen zijn, momenten die je humeur net even een andere richting op sturen of die je laten verbazen over het feit dat schoonheid overal te vinden is, als je er maar naar zoekt.

Zoals deze roosjes, die de drukte overleven, de pijn van er tegenaan gekwakte fietsen trotseren, die bovendien lijken te gedijen in de warme, muffe stadslucht en bovendien niet klagen over het gebrek aan zon in hun nauwe straatje. En daarbij nog mooi zijn ook. Schoonheid zit vaak in een klein hoekje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten