maandag 4 april 2016

ZebraPAD



Of we even willen oppassen voor overstekende padden. Onze hoppende vrienden zijn namelijk weer onderweg van hun winterverblijf naar een lekker watertje en moeten daarvoor onder andere deze weg oversteken. 

Aangezien ze nooit verkeersles hebben gehad, zijn ze niet op de hoogte van het links-rechts-links principe (rechts-links-rechts voor onder andere mijn Britse en Japanse lezers) en wil er nog wel eens eentje onder de banden van een nietsvermoedende gemotoriseerde passant terecht komen. Zo eentje is er overigens nagetekend op het bord. Lijkt mij. 

Vandaar dus dit bord. Maar, en nu komt het, ik heb dus een minuutje of tien staan fotograferen. Ergens tussen 19.20 en 19.30 uur (de oplettende kijker had dit natuurlijk allang in de gaten vanwege de lange schaduwen als gevolg van de laagstaande, in het westen wegzakkende zon) en wat denk je: geen pad te zien. Zelfs geen padpad, het spoor dat ze achter laten wanneer ze over het asfalt paddentrekken. 

Ik kan dus wel concluderen dat de genoemde tijdspanne ietwat overtrokken is. Er zit een vette marge in, om te voorkomen dat een pad mogelijk toch net iets te vroeg wil oversteken. Of ze staan met z'n allen nog op wintertijd. Dat kan natuurlijk ook. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten