vrijdag 4 maart 2016

Bandenwisselweken



Hoewel het venijn veelal in de staart zit, lijkt het er op dat een echte winter dit jaar niet meer uit de kast gaat komen. Het strooizout, in handige emmertjes van vijf kilo, is al in de aanbieding. Bij de Jumbo. Dat zegt het wel zo'n beetje. 

Voor de meeste automobilisten die zweren bij winterbanden, waarvan ik er een ben, wordt het daarom tijd om over een bandenwissel na te gaan denken. Want wanneer de temperatuur boven de zeven graden Celsius uitkomt, is het bingotijd. 

Volgens de weergoeroes van Weeronline c.s. maken we na het weekend kans op die hogere temperaturen. Dertien graden zelfs. Halleluja. Vogels smeren hun kelen en oliĆ«n hun eierlegorgaan, bomen duwen de bloesem uit de knoppen, krokussen kleuren de grond in pasteltinten en garagehouders bestellen extra zomerbanden. Kortom, de lente zit in de lucht.

Mochten je winterbanden bijna op zijn, dan kun je daar leuke dingen mee doen. Zoals de rijder van bovenstaand modelletje laat zien. Paar rondjes draaien en je hoeft geen verwijderingsbijdrage meer te betalen. Wel eerst kijken welke maat er op de zijkant staat om vervelende verrassingen te voorkomen. Insider tip!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten